SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Svensk vindenergi är förnybar energi.
June 6th, 2013

Fördelarna med svensk vindenergi och vindenergi allmänt är många. En av dem är att vindkraften producerar mest el under de kalla höst- och vintermånaderna och det är bra eftersom behovet av el är som störst just då. För dig som elkonsument kan detta vara en anledning att välja vindenergi över till exempel solenergi eftersom vi i Sverige inte kan utvinna särskild mycket solenergi under de kalla månaderna. Ytterligare en fördel med vindenergi är att moderna vindkraftverk minskar koldioxidutsläppen enormt, vilket bidrar till att skona miljön.

Svensk vindenergi kan således bidra till att bromsa den globala uppvärmningen som hotar både vår planet och alla levande varelser på den. Det betyder i sin tur att du som elkonsument kan aktivt påverka den globala uppvärmningen genom ditt val av el. Väljer du svensk vindenergi så hjälper du med andra ord till att bromsa den globala uppvärmningen. Dessutom är det så att ju fler som vill köpa vindkraft, desto mer pengar kommer att satsas på att bygga ut produktionen av vindkraft. I dagens läge har Sverige stor potential till en utbyggnad eftersom vi skulle kunna ha flera vindkraftparker både på land och i havet. Dessutom är svensk vindenergi förnybar energi, vilket betyder att den är en energikälla som jämt förnyar sig själv.

Och vet du förresten redan att ett vindkraftverk under loppet av endast sju månader genererar lika mycket el som det användes för att producera vindkraftverket? Vi hoppas att vi har gett dig minst en god anledning till att jämföra olika elleverantörer som säljer svensk vindenergi.  Mer fakta på www.billig-el.org


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa